Kuopio Kuopio

Kansainvälinen ja kehittyvä Kuopio

Suomen kahdeksanneksi suurimmassa kaupungissa, vuonna 1775 perustetussa Kuopiossa, on 105.000 asukasta ja koko Kuopion vaikutusalueella elää 600.000 ihmistä.

Kuopio – Nilsiä – Tahko -alue on Suomen oloissa ainutlaatuinen, jossa saman kunnan sisällä on yli 100 000 asukkaan monipuolisen elinkeinoelämän ja kansainvälisen yliopiston elävä kaupunki ja yksi maan suurimmista ympärivuotisista matkailukeskuksista.

Kaunis luonto ja viihtyisä, palvelutasoltaan erinomainen elinympäristö tekevät Kuopiosta houkuttelevan asumispaikan - elämänlaadun kaupungin.

Kuopiolla on useita erityistuntomerkkejä, joista se muistetaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Legendaarisinta kuopiolaisuutta ovat Puijo, tori ja kalakukot. Kuopio tunnetaan myös monista tapahtumistaan, kuten Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalista ja Puijon mäkihyppykilpailuista sekä yleensäkin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta.

Nykyaikainen, kehittyvä Kuopio ei kuitenkaan unohda juuriaan - aito, myönteinen savolaisuus on arvossaan tänäkin päivänä.